Strana SaS sa v Poprade uchádzala o priazeň voličov

01.02.2012 Poprad

Poprad 31. januára (TASR) – Strana Sloboda a solidarita (SaS) sa dnes na Námestí sv. Egídia v Poprade uchádzala o priazeň voličov v nadchádzajúcich parlamentných voľbách. Na koniec námestia pristavila tri karavany, kde členovia strany rozdávali občerstvenie, propagačné materiály a diskutovali s potenciálnymi voličmi.
\"Prichádzame do každého mesta tak ľudovo, máme pripravené maringotky a celé to ladíme do štýlu fašiangovej veselice. Ľudí pozývame ani nie tak na kultúrne osobnosti alebo spevákov a známych populárnych ľudí, ale sami kandidáti a predstavitelia strany diskutujú medzi stánkami s ľuďmi,\" priblížil okresný predseda SaS v Poprade Branislav Švec.
Ľudia sa podľa neho najčastejšie pýtajú na problematiku osád a spoločensky vylúčených obyvateľov a na konkrétne kroky, ako to chce strana riešiť. \"Ani ich veľmi nezaujíma kauza Gorila, tu sa teraz prvýkrát dotýkame priamo toho problému rómskych osád. Ideme zo západu na východ, čaká nás celé východné Slovensko, predpokladáme, že táto téma ešte bude rezonovať,\" doplnil Švec.
Dnes je SaS v Poprade a v Liptovskom Mikuláši, v stredu (1.2.) sa predstavitelia strany presunú do Levoče a Spišskej Novej Vsi. Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Jozef Mihál vo svojom príhovore zdôraznil, že strana chce preferovať vytváranie čo najväčšieho počtu pracovných miest, hoci aj za minimálnu mzdu. \"Ide o dnešné aktivačné práce, ktoré poznáme, tej roboty nie je dosť, ale miesta sa vytvoriť môžu, dá sa pracovať pri výstavbe diaľnic, vytvorili sme pracovné miesta aj pri protipovodňových opatreniach. Len cez tento projekt sa vytvorilo 10.000 pracovných miest,\" upozornil Mihál. Vďaka tomu podľa neho ľudia získali väčší príjem, robia spoločensky prospešnú prácu a získavajú pracovné návyky.
 

Vyberte región